top of page

50-året for bevaringen af Helsingørs historiske bykerne

Opdateret: 2. okt. 2023


I dag, d. 28. September 2023, var Netværk for Bindingsværk inviteret til åbningen af Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring's særudstilling om den enestående bybevarende saneringsindsats der fandt sted for snart 50 år siden, med Helsingørs Borgmester Benedikte Kiær.



I 1973 besluttede byrådet i Helsingør Kommune, at den gamle bykerne i Helsingør skulle bevares og istandsættes i stedet for at blive revet ned og moderniseret.


I dag, 50 år efter, at Helsingør Kommune iværksatte den enestående bybevarende saneringsindsats, som førte til, at Helsingørs gamle bydel – her et halvt århundrede senere – fremstår som en af Nordeuropas bedst bevarede historiske bykerner.



Initiativtager til udstillingen, medaktør i den bybevarende saneringindsats og bestyrelsesmedlem i Netværk for Bindingsværk, Per Godtfredsen fortæller:

“Det har været et stort privilegium at have deltaget i denne unikke proces i Helsingør siden starten af 1970’erne, hvor byrådet vedtog den skelsættende lokalplan og dermed sikrede byens kulturelle skatte for eftertiden.”

                               Arkitekt Per Godtfredsen




Vores venner fra Havnens Hænder, har desuden hjulpet med materialer til den mock-up af bindingsværk som tømrermester Søren Rasmussen fra Langeskov har bygget. Mock-uppen er en del af udstillingen.


Særudstillingen kan opleves på egen hånd på Stengade 62 hos Sparekassen Sjælland-Fyn, og løber til og med d. 10. november 2023. Der er gratis adgang, og udstillingen er åben mandag-fredag kl. 10-16 (torsdage kl. 10-18), samt Kulturnatten d. 29. september. 


Se de fantastiske film og meget mere, på Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring's hjemmeside:


Tak.

43 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page