top of page

lør. 27. maj

|

Torvet

Bæredygtig Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø

Lørdag, den 27. maj fra kl.09-18. har borgere, husejere (Både fastboende og fritidshusejere), håndværkere, museumsfolk og andet godtfolk i Ærøskøbing, mulighed for at deltage i et arrangement for dansk bygningskultur på Ærø. Støttet af projektet SAMLINGSKRAFT.DK. Tilmeldning er GRATIS.

Bæredygtig Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø
Bæredygtig Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø

Tid og sted

27. maj 2023, 09.30 – 18.30

Torvet, Torvet, 5970 Ærøskøbing, Danmark

Om eventet

Bæredygtigt Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø

Du inviteres hermed til at deltage i et dags-seminar for bæredygtig byggeskik i Ærøskøbing den 27. maj, fra kl. 9 – 18.

Vi har haft bindingsværk i Danmark i over 500 år – men der kommer til stadighed ny viden om historien, materialer og konstruktioner samt vedligeholdelse. I 2020 kom der f.eks. en ny bog om dette, MIT BINDINGSVÆRKSHUS skrevet af Søren Vadstrup.

Lørdag, den 27. maj har borgere, husejere (Både fastboende og fritidshusejere), håndværkere, museumsfolk og andet godtfolk i Ærøskøbing, mulighed for at deltage i et arrangement for dansk bygningskultur på Ærø. Støttet af projektet SAMLINGSKRAFT.DK vil vi invitere til den gode historie om håndværk og bindingsværk og der vil være mulighed for at få faglig vejledning undervejs.

Interesserede kan melde sig som deltagere i arrangementet der varer fra kl. 9 – 18. Deltagelsen, er inklusiv frokost, seminar og udflugt og er GRATIS.

Tilmelding foregår via nvfb.dk eller via Creutz boghandel i Ærøskøbing.

Program Bæredygtig Byggeskik 27.5 i Ærøskøbing

09.30 : Dagen starter på Torvet i Ærøskøbing. Velkommen til alle deltagere og fagfolk med morgenkaffe og croissanter. Deltagere deles op i 5 grupper.

10:00 : Grupperne på byvandring til fem udvalgte bygninger(stationer a ca.25 minutters varighed) i turnus. Husejere byder velkommen og fagfolk vejleder i bæredygtig byggeskik.

12.30 : Frokost og bæredygtig mad/hygge på Torvet

13:15 : Grupperne på byvandring til fire udvalgte steder(stationer a ca.25 minutters varighed) i turnus. Optoglas og Havnens Hænder viser bæredygtig isolering og murværk frem, Søren Vadstrup signerer bog i Creutz Boghandel og lokalhistorie er på programmet.

14.30 : Rundtur i bus til Museumshuset i Marstal, Landhus i Skovby og Søbygård.

18.00 : Slut på Torvet i Ærøskøbing.

18:35 Færge mod Svendborg

Program


 • 30 minutter

  Velkomst


 • 2 timer 30 minutter

  Besøg hos husejere

5 flere elementer tilgængelig

Billetter

 • 1 Person

  Inkl. Frokost og vand

  0,00 kr.
  Salg slut

Total

0,00 kr.

Del dette event

bottom of page