top of page

Vores Ekspertpanel

I vores ekspertpanel sidder for tiden Anne Lindegaard er fra Center for Bygningsbevaring, Dennis Christensen HH-Bindingsværk. Bygningskonstruktør Niels Knoth, Arkitekt Finn Strabo. Janne Axelsen. Tømrer Thomas Nordahl og Stifter af Havnens Hænder Mikkel Damgaard Nielsen.

Det er sådan at Netværk for Bindingsværk ikke er understøttet af en masse medlemmer. Det er alt for administrativt krævende og da vi hellere vil bruge tiden på at forske og videreformidle, er vi bygget op på en anden måde.
 

Gennem at subscribe på vores hjemmeside knytter man sig som interesseret. Derved modtager man vores nyhedsbrev og kan følge med i aktiviteter via vores hjemmeside mm.
 

Derudover har vi tilknyttet et ekspertpanel som vi gør brug af

image003.jpg

Anne Lindegaard

Anne er uddannet restaureringsarkitekt og partner i Center for bygningsbevaring i Raadvad, hvor hun har arbejdet i over 30 år. Anne har for alvor fået bygningsbevaring og efteruddannelse til at gå hånd-i-hånd via centerets store udbud af kurser og undervisning, samt udarbejdelse af informationsmateriale og udstillinger om traditionelle håndværksfag og bygningsrestaureringsopgaver, som centeret også forestår.

Dennis Christensen

Dennis er uddannet tømrer og er ejer af firmaet HH-Bindingsværk som ligger ved Assens på Sydfyn.

 

HH-Bindingsværk er specialiseret i arbejdet med renoveringer og restaureringer af bindingsværk i hele Danmark.

 

Derudover er Dennis bestyrelsesmedlem i Foreningen Straatag.

Niels.jpeg

Niels Knoth

Niels er uddannet kok, bygningssnedker og bygningskonstruktør.

 

Som snedkermester er han eminent i arbejdet med specialopgaver indenfor træ og bindingsværk.

 

Niels bruger sit virke til at udfordre arbejdet med bindingsværk på en innovativ og spændende måde.

Finn.jpeg

Finn Strabo

Finn er arkitekt og bosiddende i Helsingør.

 

Via sin egen tegnestue har Finn stået for nogle særdeles udfordrende restaureringer af bindingsværk.

 

Særligt skal fremhæves Mohrs Ejendom i Stengade Helsingør og ’Villaen’ på Wilders Plads i København.

270523 By og Land_Samlingskraft_Ærø_Bindingsværk_2357.jpg

Thomas Nordahl

Thomas Nordahl er udlært tømrer og har arbejdet inden for bygningskulturarv i rigtig mange år. Thomas var med til at retablere det daværende Raadvad Center til Center for Bygningsbevaring, som han også varetog ledelsen af nogle år. I dag er han ejer af Optoglas Aps.

 

Thomas er desuden partner i BaneGaarden Aps, som gennem de sidste fire år i samarbejde med Realdania, har udført en gennemgående renovering af ni gamle trælader (tegnet af Heinrich Wench) i Jernbanebyen. De ni trælader er istandsat ved hjælp af klassiske håndværksmetoder og med bæredygtige byggematerialer.

270523 By og Land_Samlingskraft_Ærø_Bindingsværk_0504 1_edited.jpg

Janne Axelsen

Janne Axelsen har en Bachelor fra Kunstakademiets Arkitektskole og en Master i kommunikation fra Roskilde Universitet. 

 

I en årrække var Janne tilknyttet det daværende Raadvad – Center for Bygningsbevaring. Derudover er hun medejer af Optoglas ApS og har en stor erfaring omkring branding og virksomhedsudvikling inden for bygningskultur.

 

Janne er desuden partner i BaneGaarden ApS og har i forbindelse med renoveringsprojektet af de ni trælader varetaget ansvaret for myndighedsbehandling. I 2020 købte Janne (og Thomas) Danmarks næstældste boghandel, som ligger i Ærøskøbing.

Mikkel.jpeg

Mikkel Damgaard Nielsen

Mikkel Damgaard Nielsen er en 45-årig murer med mere end 20 års erfaring inden for historisk renovering og nybyggeri.

Men det er først og fremmest gennem opbygningen og ejerskabet af Havnens Hænder Aps at Mikkel har gjort sig bemærket.

I 2019 stiftede Mikkel sammen med en murermester og en tømrermester Havnens Hænder, et bæredygtigt byggemarked, der formidler og sælger biobaserede byggematerialer til både renoverings- og nybyggeriprojekter. Mikkel har en stor passion for at bevare vores kulturarv og samtidig arbejde for en mere bæredygtig fremtid, og hans viden og ekspertise inden for både historisk renovering og bæredygtige byggematerialer gør ham til en inspirerende figur inden for byggebranchen.

bottom of page