top of page

MESTRENE KOMMER!

Har du lyst til at lade dig inspirere og guide af en rigtig håndværksmester, så får du lejligheden den 3. maj mellem 09.00 og 17.00 på Venekærgård i landsbyen Voldtofte på Fyn.Foreningen Netværk for Bindingsværk og Foreningen Straatag har skabt et spændende seminar for traditionelt håndværk: Landhusets muligheder og forbedringer.


Arrangementet henvender sig til alle med interesse for bygningsbevaring i praksis; husejeren der står overfor småreparationer på sit bindingsværkshus, tømreren som trænger til en nørdet snak med ligesindede, arkitekten som er interesseret i ny viden på området eller måske museumsfolk eller kommunale embedsmænd som er interesseret i konkret erfaringsudveksling….


Vi har inviteret nogle af de bedste håndværksmestre i Danmark til at vise hvordan man kan vedligeholde og udføre småopgaver på sit eget landhus inden man sætter den store renovering i gang. Alle klassiske håndværk er repræsenteret på dagen, hvor håndværks mestrene vil guide deltagere i alt fra lerklining, tækning, bindingsværk, linoliemaling, vindues istandsættelse, snedkerarbejder mm. På gårdspladsen vil man kunne følge konkrete opgaver udført på gårdens bygninger, og få præsenteret nye biobaserede bygge materialer og isoleringsprodukter. Indenfor på gården vil der dagen igennem være foredrag af folk med speciale i bygningsbevaring.


Venekærgård er en stor firlænget og fredet sulegård hvis historie går tilbage til 1600 tallet. Den har alt hvad et landhus byder på af kulturhistorie, autenticitet og ægthed.

Deltagelse for hele arrangementet er gratis og inklusiv frokost. Der udbydes 80 billetter til arrangementet, som du booker på nvfb.dkeller foreningen-straatag.dk under ”Mestrene kommer”.


Arrangementet er støttet af ”SAMLINGSKRAFT.dk” og foreningerne Straatag og Netværk for Bindingsværk.

Materialer er sponsoreret af STARK i Fåborg.


184 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page